2013-10-09 16:16
|
Jakie przyprawy, smażyć lepiej na oliwie czy na maśle klarowanym, ile w ogóle smażyć?
Chcę sobie przypomnieć smak pysznej rybki z wakacji nad morzem :-) mmmmmmniam!
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Składniki: 2 pstrągi, 4 ząbki posiekanego czosnku, 2 łyżki masła, 1 pęczek koperku, 1 cytryna, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju do smażenia, sól.
Przygotowanie: Pstrągi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, skrop z wierzchu i w środku
sokiem z cytryny i posól. Każdą rybę wypełnij masłem wymieszanym z czosnkiem i posiekanym koperkiem. Zepnij wykałaczkami. Obtocz pstrągi w mące i smaż, aż będą złote.
Piec 12minut.
Kupilaś w biedronce?:D
haha nie, w Lidli, ale w Biedronce też widziałam wczoraj ;-)