Obiad - pstrąg z patelni, jak zrobić? kalla |
2013-10-09 16:16
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Jakie przyprawy, smażyć lepiej na oliwie czy na maśle klarowanym, ile w ogóle smażyć?
Chcę sobie przypomnieć smak pysznej rybki z wakacji nad morzem :-) mmmmmmniam!

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2013-10-09 16:18:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kalla
oczywiście chodzi mi o tuszę (tzn. pstrąga w całości) a nie filet ;-)
(2013-10-09 16:24:08) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamaoskara
Pstrągi z patelni

Składniki: 2 pstrągi, 4 ząbki posiekanego czosnku, 2 łyżki masła, 1 pęczek koperku, 1 cytryna, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju do smażenia, sól.

Przygotowanie: Pstrągi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, skrop z wierzchu i w środku
sokiem z cytryny i posól. Każdą rybę wypełnij masłem wymieszanym z czosnkiem i posiekanym koperkiem. Zepnij wykałaczkami. Obtocz pstrągi w mące i smaż, aż będą złote.

Piec 12minut.

Kupilaś w biedronce?:D
(2013-10-09 16:26:45) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kalla
Dzięki,
haha nie, w Lidli, ale w Biedronce też widziałam wczoraj ;-)

Podobne pytania