(pychotka takie ogoreczki w musztardzie)
2012-07-20 16:57
|
Wlasnie pasteryzuje sloiki z ogorkami w musztardzie(pychota)robie je sama pierwszy raz i nie jestem pewna czy zakretki chwytaja,skad mam to wiedziec?nic za bardzo nie syczy,a jak kiedys robilam przetwory malemu z owocow to syczalo.. :/
Odpowiedzi
(pychotka takie ogoreczki w musztardzie)
A nie chciałabyś mi jednego słoiczka posłać kurierem? :>
Chcialabym,ale to szlachetne ogorki z szlachetnej uprawy ,i musztarda sprowadzana z Musztardowni wiec cena moze cie powalic..ale kogo jak kogo ciebie stac :)
Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
A nie chciałabyś mi jednego słoiczka posłać kurierem? :>
Chcialabym,ale to szlachetne ogorki z szlachetnej uprawy ,i musztarda sprowadzana z Musztardowni wiec cena moze cie powalic..ale kogo jak kogo ciebie stac :)Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)
Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
http://www.smaczny.pl/przepis,ogorki_w_zalewie_musztardowejPasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
tyle ze ja obieram ogorki
A wkladam sloiki do garnka z zimna woda i gotuje dosc dlugo bo zalewa w sloikach jest zimna nie podgrzewana,i nie odwracalam sloikow
Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)
Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
ale maja sie gotowac odwrucone,czy juz po
Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
Majka prześlij przepis ;) Ja póki co zrobiłam kiszone, ale jak urosną ogóry późniejsze to może bym zaszalała :)
Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
ale maja sie gotowac odwrucone,czy juz po Pasteryzujesz gotując słoiki? Czy odwracasz dnem? Ja zawsze dnem odwracam i po godzinie już są wklęsłe wieczka. Ni i łatwo sprawdzić przy okazji czy dobrze zamknięte.
Na kiszone zalewam wrzącą zalewą, zakręcam i obracam od razu. Jeśli chodzi o pasteryzację to chyba nie trzeba obracać, ale ja pewnie jak skuszę się na ten przepis to pewnie z przyzwyczajenia będę przewracać - już po ugotowaniu.