Ogóry w słoiki marsz ! Szukam inspiracji sylkaaaaaaaa |
2013-08-01 20:36
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Macie jakieś sprawdzone przepisy na ogóry w słoiki? zrobiłam standardowo w musztardzie, ukisiłam, korniszonki jutro ale mam tyle ogórów że jeszcze zostaną a szkoda je wyrzucić więc dziewczynki poratujcie jakimś przepisem :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

6

Odpowiedzi

(2013-08-01 20:41:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa
http://flowerek.com/warzywa/krokodylki/ pycha my w tym roku mamy jakoś mało ogórków :(
tego akurat nie lubie. :P kurde ja nie dość że swoje mam to sąsiadka mi dzisiaj zajechała na podwórko taczką i mówi że mam sobie wziaść bo ona juz zrobiła co miała zrobić a szkoda żeby sie zmarnowały. Tak samo cukini i fasolki mam od groma w tym roku
(2013-08-01 20:56:20) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lilith
My robimy w czili :) są ooooo takie pyszne :) jak chcesz przepis to daj znać to wyślę Ci skan przepisu :)
(2013-08-01 21:03:29) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986
ja tam zwykłe małosolne uwielbiam :P
(2013-08-01 21:14:08) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
lilith
My robimy w czili :) są ooooo takie pyszne :) jak chcesz przepis to daj znać to wyślę Ci skan przepisu :)
O były w linku ;p ale mam jeszcze inny przepis ogórki obierane
(2013-08-02 10:11:54) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
milionbzdur
Moja ulubiona sałatka z ogórków, mmmm pycha. Ja już narobiłam :)
4 kg ogórków
4 spore marchewki
4 cebule

Ogórki obierz i zetrzyj na cieniutkie plasterki, posól i odstaw do lodówki na noc. Potem lekko odciśnij z nadmiaru wody, dodaj startą na grubych oczkach marchewkę i cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszaj i przełóż do słoiczków. Zalewę zagotować (3 szklanki wody, 3/4 szklanki octu, kilka liści laurowych, kilka ziarenek pieprzu, 10 dkg cukru). Gorącą zalewą zalać ogórki i pasteryzować słoiki 10-15 minut od momentu zagotowania wody na małym ogniu.
Polecam, bo jest świetna do wszystkiego :)

Podobne pytania