Pierwsze przeciery, zupki, soczki...robione samodzilnie.. 1984jk |
2013-02-27 14:48
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Hej dziewczyny.
Proszę o podanie informacji jak robiłyście pierwsze przeciery owocowe i warzywne oraz jak gotowałyście pierwsze zupki. Interesują mnie dokładne 'mini przepisiki'. Nie wiem np czy dodawać odrobinę soli, czy wystarczy rozdrobnić widelcem czy trzeba miksować, czy można gotować np zupki na skrzydełku, czy lepiej na początek dodawać masło/oliwę/olej? Czy można gotować zupki na kilka dni itp.
Mój mały 11 marca skończy 4 miesiące. Już zaczęłam mu podawać starte jabłuszko ( jednak widzę, ze boli go brzuszek to poczekam z tym jeszcze trochę) oraz marchewkę gotowaną zmiksowaną z odrobiną masełka ( bez soli) i po kilka łyżeczek dziennie mu podaję.
Może któraś z mam zna jakąś fajną stronę www., na której podane są fajne przepisy, na smakołyki, które można zazwyczaj kupić w słoiczkach, a które chce się robić samemu :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2013-02-27 14:51:06) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paulina19
Wiesz com wieczorem zadz do mojej siostry ona ma kilka sprawdzonych i wyśle ci w wiadomości...
(2013-02-27 21:22:01) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
baksia1984
Gotuję przeważnie marchewkę, pietruszkę, seler a jak są miękkie to miksuje, w osobnym garnku mięsko (indyk/kurczak, ryba - czasami używam parowaru), następnie wszystko miksuję. Jak nie daję mięsa to dolewam łyżkę oleju rzepakowego, dla urozmaicenia zamiast selera/pietruszki daję np. brokuły lub ziemniaka. Nie wolno używać soli do potraw dla tak małych dzieci zamiast tego warzywa miksuję z natką pietruszki lub koperkiem.

Podobne pytania