Polędwiczki wieprzowe-co z nich.. silence |
2012-10-26 11:32
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

..zrobić na obiad? Tak,żeby nie były w zwykłym sosie.Pomóżcie,bo pomysłu totalnie brak..

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2012-10-26 11:40:51) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nadia89
kroisz na plastry, lekko roklepujesz, do miseczki łyżka oleju+łyżka wody i ulubione przyprawy (np. pieprz, sól, bazylia, papryka), rozbełtać marynatę i wymaczać w niej plastry. jak masz czas to niech postoi w niej w lodówce, jak nie to od razu wrzucić na mocno rozgrzaną patelnię bez dodawania tłuszczu (wystarczy ten z marynaty) na 3 min tylko żeby ściąć białko i zarumienić lekko

w międzyczasie rozgrzej piekarnik do 150

pieczarki kroisz na plastry, cząstki lub ścierasz, wedle uznania, podduszasz na maśle z cebulą (3-5 min cebula i potem dodać pieczarki i 10 min razem)

naczynie żaroodporne - wrzucasz polędwiczki, na nie pieczraki i starty ser (lub mozzarella 2paczki z biedry po 2,5zł - super się ciągnie) wrzucasz do piekarnika na pól godziny do stopienia sera i smacznego. moja rodzinka piszczy :)
(2012-10-26 11:48:25) cytuj
kroisz na plastry, lekko roklepujesz, do miseczki łyżka oleju+łyżka wody i ulubione przyprawy (np. pieprz, sól, bazylia, papryka), rozbełtać marynatę i wymaczać w niej plastry. jak masz czas to niech postoi w niej w lodówce, jak nie to od razu wrzucić na mocno rozgrzaną patelnię bez dodawania tłuszczu (wystarczy ten z marynaty) na 3 min tylko żeby ściąć białko i zarumienić lekko

w międzyczasie rozgrzej piekarnik do 150

pieczarki kroisz na plastry, cząstki lub ścierasz, wedle uznania, podduszasz na maśle z cebulą (3-5 min cebula i potem dodać pieczarki i 10 min razem)

naczynie żaroodporne - wrzucasz polędwiczki, na nie pieczraki i starty ser (lub mozzarella 2paczki z biedry po 2,5zł - super się ciągnie) wrzucasz do piekarnika na pól godziny do stopienia sera i smacznego. moja rodzinka piszczy :)
a te polędwiczki można później zjeść? bo coś mi się wydaje że będą kapcie po takim czasie siedzenia na patelni i w piecu.

Przy robieniu polędwicy jest jedna zasada-ona nie lubi za dużo temperatury. Najlepiej rozbić ją bardzo mocno, i podsmażyć z jednej i z drugiej tak żeby mięso się zcieło-i to wszystko. Takie są najlepsze. Pamiętajcie że przy polędwicy występuje 3 stopniowa skala wysmażenia-taka jak przy stekach.

(2012-10-26 13:33:10) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silence
Znalazłam w necie przepis "Polędwiczki wieprzowe pod serową pierzynką".Prosty przepis,do mięsa jedynie pieczarki,por,pieprz i sól.No i ten ser,ale nie wiem czy go użyję.
Tak czy inaczej dzięki :)

Podobne pytania