Przepis na biszkopt pod spód :
	3 jajka 
	1/4 szklanki maki pszennej
	1/3 szklanki maki ziemniaczanej 
	pół szklanki cukru 
	1 łyżka wody
	pół łyzeczki proszku do pieczenia 
	Ubić białka , dodać cukier , nastepnie żółtka , dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i wodę .
	Piec okolo 30 minut w temperaturze 180 stopni .
	 
	Masa : 
	1.5 opakowania smietanki laciata , 2 galaretki o wybranych przez siebie smakach . .
	Ubić śmietanę na sztywno , podzielić na pół do misek dodac rozpuszczone , galaretki w jednej szklance wody (tężejace). Wymieszac mikserem .
	Wyłożyć na ciasto najpierw jedna mase włożyć do lodowki na okolo 10 minut , potem wyłożyć druga mase , wstawić do lodowki aby porzadnie stężalo . 
	Ciasto trzymać w lodówce :) Jest bardzo lekkie i szybko się je robi . Przepis na tortownice o średnicy 26 cm .
	Dodam że ja daje troszke mniej śmietany , ale z jednego opakowania jest minimalnie za mało na dwa kolory , jak robie z całych 2. smietanek to mozna smiało wybrać 3 galaretki o różnych smakach i kolorach , oczywiscie wedlug gustu .