A z czego gotujesz rosół? Jakie mięso?
Proszę o poradę zamiast jej udzielać...:/
tofinka|Co zrobić żeby rosół nie był mętny? Własnie kolejny raz wyszedł mi taki nieklarowny;/ wkurza mnie to. Gotuję bez przykrywki, więc teoretycznie powinna woda dobrze odparować...gotuję na wolnym ogniu minimum 2h jak należy
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 10 z 13.
Ja zawsze gotuje rosół tak, rozmrożone mięso (porcja rosołowa) zalewam zimną wodą, daje na większy ogień, jak się zagotuje daje na wolny ogień, zbieram szumowiny małym sitkiem i dłuuuugo gotuje na małym ogniu. Dodaje też do rosołu razem z warzywami opaloną nad palnikiem cebulę
tak jak Ty , tylko ze na 5 skrzydelkach gotuję
a sciagasz szum z rosołu ? dodajesz opieczona cebule ?
może ugotuj na czesciach rosolowych udkach całych ( ćwiartkach ) a nie na skrzydelkach ( tam malo mieska i tłuszczu jest ) .
Tofinka to dlatego, że na skrzydełka - one maja w sobie dużo kleju jak nógi wieprzowe, najlepiej gotuj tak jak roślinka napisała - ćwiartki lub porcja rosołowa.
oki:) dzieki Wam, kochane:)chyba zbyr chudy rosół chciałam zrobić
opieczona cebula działa jak złoto :-)
http://pysznakuchniadomowa.bloa.pl/2012/10/21/tradycyjny-rosol/ zawsze pyszny;)
Misiaqlek ma rację, rosól zawsze będzie mętny jeśli będzie się mocno gotował. Trzeba skręcić gaz na minimum i zachowa się klarowność.