• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka

Proszę o poradę zamiast jej udzielać...:/

tofinka|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

Co zrobić żeby rosół nie był mętny? Własnie kolejny raz wyszedł mi taki nieklarowny;/ wkurza mnie to. Gotuję bez przykrywki, więc teoretycznie powinna woda  dobrze odparować...gotuję na wolnym ogniu minimum 2h jak należy

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 10 z 13.

(2013-03-11 17:55) zgłoś nadużycie

Ja zawsze gotuje rosół tak, rozmrożone mięso (porcja rosołowa) zalewam zimną wodą, daje na większy ogień, jak się zagotuje daje na wolny ogień, zbieram szumowiny małym sitkiem i dłuuuugo gotuje na małym ogniu. Dodaje też do rosołu razem z warzywami opaloną nad palnikiem cebulę

(2013-03-11 19:46) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28

roslina28

może ugotuj na czesciach rosolowych udkach całych ( ćwiartkach ) a nie na skrzydelkach ( tam malo mieska i tłuszczu jest ) .

(2013-03-11 20:01) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
3xmama

3xmama

Tofinka to dlatego, że na skrzydełka - one maja w sobie dużo kleju jak nógi wieprzowe, najlepiej gotuj tak jak roślinka napisała - ćwiartki lub porcja rosołowa.

(2013-03-14 17:01) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natasza2004

natasza2004

Misiaqlek ma rację, rosól zawsze będzie mętny jeśli będzie się mocno gotował. Trzeba skręcić gaz na minimum i zachowa się klarowność.