• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka

Proszę o poradę zamiast jej udzielać...:/

tofinka|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

Co zrobić żeby rosół nie był mętny? Własnie kolejny raz wyszedł mi taki nieklarowny;/ wkurza mnie to. Gotuję bez przykrywki, więc teoretycznie powinna woda  dobrze odparować...gotuję na wolnym ogniu minimum 2h jak należy

Komentarze
Wyświetlono: 11 - 13 z 13.

(2013-03-14 20:31) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natalii

natalii

zbieram szumowinę z rosołu i nie dawno wyczytałam ,ze aby rosól był klarowny trzeba solić go na końcu

(2013-03-16 01:24) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka

tofinka

dzięki za wszystkie rady, super cioteczki:) no niech no mi teraz mętny wyjdzie to .....

(2013-03-17 20:39) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mroweczka78

mroweczka78

Żeby rosół nie był mętny, to trzeba przynajmniej ze dwie godziny wcześniej wymoczyć mięso w zimnej wodzie. Mętność w głównej mierze powoduje nie do końca wypłukana krew i zbyt szybkie zagotowanie rosołu na dużym płomieniu (ale to pisały dziewczyny wyżej).