2013-07-11 07:25
|
Może znacie jakis sprawdzony i prosty przepis na potrawkę z królika. Nigdy nie robiłam a dostałam mięsko.
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Szczerze powiedziawszy to sama nigdy nie robiłam, ale kilkukrotnie miałam okazję przyglądać się jak robi to teściowa. Ona kroi mięso w średniej wielkości kostkę i wrzuca na masło klarowane do podsmażenia. Młodą marchewkę kroi w cienkie plasterki i dorzuca do tego mięsa. Ja ta marchew lekko zmięknie to daje sporo kopru i jeszcze z 5 minut smaży a wtedy zalewa wodą do zakrycia mięsa i gotuje aż wszystko zmięknie. Później soli i pieprzy. A na koniec zaciąga mączką ziemniaczaną i słodką śmietaną
właśnie też miałam takie wyobrażenie o potrawce.Jakoś boje sie ryzykowac z przepisami z neta. Sprobuje może w ten sposób. Zależy mi na tym żęby i mala mogła sobie spróbować