Odpowiedzi
Przepis na ciasto półkruche: 3 szkl. mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, niepełna szkl. cukru, cukier waniliowy, 3/4 kostki margaryny, śmietana wg uznania (jeśli ciasto się nie klei). Łączymy składniki, ugniatamy, dzielimy na dwie części i wsadzamy do lodówki na 30 min (nie wiem po co, często omijam lodówkę). Potem można to wałkować, ale ja nie mam wałka więc wylepiam blachę ręcznie (blachę wcześniej smaruję tłuszczem). Pierwszą część posypuję bułką tartą. Na to daję jabłka (trę bezpośrednio na ciasto, nie bawię się w żadne gotowanie, duszenie, nie daję do jabłek cukru, czasem tylko cynamon jeśli mam. Jabłka posypuję bułką tartą i na wierzch układam drugą warstwę ciasta. Piekę w 180 stopniach aż się zarumieni. Ok 30-45 minut.
dziękuję bardzo:) no to zasuwam do kuchni :) p.s. ja ostatnio jabłka dusiłam, dodawałam cukru pudru i cynamonu..teraz spróbuję 'po Twojemu' ale z cynamonem bo mąż lubi :)
dziękuję bardzo jeszcze raz-za proporcje :)