A ja uwielbiam schab w soli. Mięso tylko nacierasz pieprzem i w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie na dno wysypujesz sól i układasz na niej mięso. Następnie mięso zasypujesz solą, tak żeby całe było przykryte. Pieczesz w 200 stopniach godzinę na każdy kilogram mięsa. Jest pyszne, soczyste, kruche i wcale nie słone :)
(2013-03-26 14:42:43)
cytuj
Ja mam taki swoj sposobik na zwykle dobre schaby.Maczam na przemian 2 razy w bulce tartej i jajku.Wtedy te schaby sa bardzo miekkie i pulchne.A i do bulki tartej daje troche maki:)
(2013-03-26 15:17:49)
cytuj
mozesz zrobic jako pieczen albo w galarecie ktore wolisz?
Jako pieczeń :d
schab natrzyj sola pieprzem i papryka slodka zabek czosnku pokroj na kawalki zrob nozem male naciecia na miesie i wsadz tam czosnek obsmazgo go na oliwie ze wszystkich stron dodaj troche marchewki selera i cebulki i i galazke rozmarynu lisc laurowy podlej bialym lub winem i dus az bedzie miekki:)do tego pieczone ziemniaczki i slatka i obiadek gotowy