Pytań kilka dotyczących nowych produktów w diecie dziecka kkw |
2014-01-29 09:28
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

1. od kiedy zaczełyście dodawać żółtko do obiadków? a od kiedy masło/oliwę z oliwek? czy na przykład mogę dodać do jednego obiadku i żóltko i trochę masła?
2. niedługo skończymy ekspozycję na gluten. co dalej? powinnam wtedy dawać córce codziennie jakąś kaszkę glutenową w większych ilościach?

Napiszcie jak to u was wyglądało bo szczerze mówiąc trochę się w tym gubię :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

1

Odpowiedzi

(2014-01-29 11:31:17) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb
żółtko zaczęłam podawać zgodnie ze schematem, chyba po skończonym 6 m-cu. jak podajesz słoiczki to już nie dodawaj tłuszczu, bo w słoiczkach już jest. ale jeśli gotujesz w domu to do każdej zupki dodaj oliwę czy masło, a żółtko niezależnie odd tłuszczu. aha, no i tłuszcz podawaj od początku
jak skończysz ekspozycję na gluten to już możesz od razu podać całą miskę manny, ja daję co kilka dni, bo uważam, że np. owsianka czy jaglanka jest zdrowsza niż manna

Podobne pytania