sos śliwkowy do pizzy - NIE;p
2014-05-16 12:44 (edytowano 2014-05-16 12:45)
|
(tak,tak polską;-) ) PIZZE, to co byś na nia położyła?
Zainspirował mnie ten tekst:
Pizza na wskroś polska:
http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/1,135223,15957951,Pizza_na_wskros_polska__z_sosem_sliwkowo_chrzanowo_pomidorowym_.html
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
sos śliwkowy do pizzy - NIE;p
Przyrządzić to na pewno na coś bym tam wpadła, ale zjeść to bym raczej tego nie zjadła :D Uważam, że pizza to typowo włoskie danie i sposoby jej całkowitego spolszczenia są niszczeniem tej potrawy. To tak jakby ktoś próbował polski klasyczny bigos ( chociaż wiadomo, że sposobów jego przygotowania jest wiele, ale zamykają się w polskich składnikach, często zmienia się tylko proporcja) przerobić na danie śródziemnomorskie ;D Blee...
sos śliwkowy do pizzy - NIE;p
:-) a fuj ...środziemnomorski bigos.... ;-))))
sos śliwkowy do pizzy - NIE;p
Przecier pomidorowy jest też w bigosie, więc jako sos można przymknąć oko. Ja na taką pizzę położyłabym kiełbasę (najlepiej od Pana, który sam robi wędliny na wsi mniaaam), ogórka i cebulę.
Ja nie daję przecieru do bigosu:-)