2014-01-31 11:46
|
j.w. Nie mam w domu zadnego kremu do tortow, jedynie kawalek margaryny, budyn, garaletki, banana i pol słoika dżemu ;) Pomyslow 100 ale nie chce by jakas mamalyga wyszla.. Może macie jakies propozycje co do finalnego efektu?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
masa budyniowa :)
W srodek? Ale biszkopt na 2 czy 3 części z czego jedna przesarowac dżemem?
masa budyniowa :)
W srodek? Ale biszkopt na 2 czy 3 części z czego jedna przesarowac dżemem?masa budyniowa :)
W srodek? Ale biszkopt na 2 czy 3 części z czego jedna przesarowac dżemem?ja bym zrobiła tak: przekroiła ciasto na 3 (zależy jakie grube jest) masa budyniowa, dalej dżem i masa budyniowa na nią można dać banana, Albo do niej dorzucić banana ;)
albo zrobić swój krem ^^
Biszkopt przełóż kremem na bazie masy budyniowej (jest najlepsza, bo włąsnej roboty, mniammm :)Jesli lubisz wiórki kokosowe to możesz zrobiś a' la Tort Raffaello. Potrzebne jest 15 dag wiórek kokosowych, 3 łyżki masła lub margaryny i 3 łyżki cukru. Na patelni lub w rądelku rozpuszcasz masło z cukrem na małym ogniu, później jak masło się rozpuści dodajesz wiórki. Dokładnie mieszasz, worki muszą się zarumienić na delikatny złoty kolor. jak ostygna dodajesz czesć do kremu, a drugą część zostawiasz na obsypanie biszkoptu z wierzchu i po bokach.
Dzieki ;)