Z czego wywar pod zupki dla 5miesięczniaka? nowaja |
2013-10-18 22:05
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

niedługo zacznę robić małej zupki i zastanawiam się czy robic je na wywarze warzywnym cyz moge wprowadzić już delikatny drób jak piersi czy skrzydełka. jak było u Was?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

6

Odpowiedzi

(2013-10-18 22:12:17) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nowaja
Podobno należy gotować na dwa garnki. Mięso oddzielnie, a warzywa oddzielnie, nie można gotować na wywarze z mięsa, bo jakieś bakterie czy coś tam. Potem po ugotowaniu warzyw kroisz to mięso i wrzucasz go gara z warzywami.

Ale ja się nie szczypałam z tym, od początku gotowałam na wywarze z mięsa, młoda ma się dobrze i nic się wtedy nie działo.
ja też nie zmaierzam bawic się w dwa gary bo probuję małą chowac od początku tak by z a bardzo się nad nia nie trząść. dzięki
(2013-10-18 23:50:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
panchali
Ja gotowałam i gotuję z następujących składników: pierś z indyka (ale nie zawsze, czasem z samych warzyw), pietruszka, seler, marchewka, ziemniaki, czasem por. Dodaję liście laurowe, kurkumę. Czasem rozmaryn, pieprz ziołowy ( ale mój synek ma już 9m), kumin, kozieradkę, itp. ; troszkę osalam, ale odrobinę. Na zupę lepszy jest indyk, delikatniejszy, zdrowszy i ma smak. Kurczaka nie polecam
(2013-10-19 09:14:15) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
milka88
Gdzies czytałam że na wywarze mięsnym dopiero od 7 miesiąca...Wczesniej robiłam na dwa, teraz na jeden

Podobne pytania