Z innej beczki,jak zrobic ogorki malosolne ??? happy85 |
2012-06-16 14:07
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

5

Odpowiedzi

(2012-06-16 15:20:08) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia11215
Ja kupuje ze dwa kilo małych ogórków gruntowych,myję je porządnie następnie gotuję około 4 litrów wody z 3 łyżkami soli,ogórki wkładam do specjalnego dużego słoja który kupiłam specjalnie na małosolne,ale robię to warstwami raz ogórki raz koper do kiszenia,na samą górę daję czosnek na ten słoik daję główkę czosnku:) na ostatku zalewam ogórki tą wodą z solą:) I GOTOWE:)WYCHODZĄ NAPRAWDĘ PYSZNE,MOJA 3 LETNIA CÓRKA JE UWIELBIA I ZAWSZE CZEKA OKOŁO 4 DNI ŻEBY JE WSZAMAĆ.
(2012-06-16 15:23:15) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
happy85
Dzieki Kasia juz sie za nie biore ;) mam nadzieje ze wyjda super smaczne ;);)
(2012-06-16 21:45:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
Ja kupuję 2kg ogórków,koper,czosnek,obowiązkowo chrzan,liść laurowy i tyle.Na każde 1l wody 1 łyżka soli i tyle,po trzech dniach gotowe.

Podobne pytania