
2013-01-22 08:35
|
chciałabym zrobic małej zupkę jarzynową lub marchewkową jak ja zrobić co dodać?? I co najważniejsze jak ja przewować na kolejny dzień??
jak wy robicie dania dla dzieciaczków
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi

Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej.

Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. 
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. 
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. 
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. 
