![](http://fajnamama.pl/suwaczki/25u3lwk.png)
2013-01-22 08:35
|
chciałabym zrobic małej zupkę jarzynową lub marchewkową jak ja zrobić co dodać?? I co najważniejsze jak ja przewować na kolejny dzień??
jak wy robicie dania dla dzieciaczków
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
![](http://fajnamama.pl/suwaczki/25u3lwk.png)
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej.
![](http://www.suwaczek.pl/cache/f376fb8c6d.png)
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. ![](http://www.suwaczki.com/tickers/wnidtv73nhzxi3rh.png)
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. ![](http://www.suwaczek.pl/cache/f376fb8c6d.png)
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. ![](http://fajnamama.pl/suwaczki/25u3lwk.png)
Ja gotowałam na parze, nie mam specjalnych urządzeń, więc metalowy durszlak wkładałam do garnka z wodą, kroiłam ziemniaki i marchewkę w plasterki, odrobinę pietruszki i gotowałam pod przykryciem. Potem miksowałam w blenderze z dodatkiem przegotowanej wody i później też kilku kropli oleju Kujawskiego. Zawsze robiłam takiej zupki więcej i wkładałam do słoiczków np. po musztardzie czy przecierze a także po innych zupkach (ale troszkę gorzej trzymają) i pasteryzowałam słoiki na kuchence. Jedzonko na co najmniej kilka dni. Nie wiem, co już podajesz, ale możesz też dodać do gotowania np. selera, pora, brokuła, szpinak itp. i zmiksować sobie za jednym zamachem kilka rodzajów zupki.
dzięki, a jak je pasteryzowałaś?? bo chciałabym zrobic więcej. ![](http://www.suwaczek.pl/cache/f376fb8c6d.png)
![](http://fajnamama.pl/suwaczki/25u3lwk.png)