no to spoko
chwilę mnie nie było, a przybyło 8 stron
no to spoko
chwilę mnie nie było, a przybyło 8 stron
jejuuuu znowu- wątróbke . ale byyyyykkk
rita- pyzy ziemniaczane - łooooo :D ale mi przymaślilaś:) a nigdy nie robiłam zawsze kupowałam :/
kati T. T. żywności nie żywienia :) to różnica przepraszam .
ja raczej na produkcji a nie w kuchni
kati ja nie lubie więc je średnio max 2x w miesiącu. mąż lubi wieprzową a mama robi drobiową :)
A propos wątróbki, polecam kotleciki
Składniki
500 g wątróbki drobiowej
1 cebula
3 łyżki mąki
1 jajko
1 łyżeczka jarzynki
1 łyżeczka pieprzu
sól do smaku
olej do smażenia lub masło z oliwą
Cebulę kroję w kostkę, a wątróbkę w paski.
Do miski wkładam cebulę, wątróbkę, dodaję mąkę, przyprawy i wbijam jajko. Mieszam
Rozgrzewam tłuszcz i nakładam łyżką porcje "kotletowe". Z podanej porcji wychodzi ok. 8 kotletów, po 2 na osobę. Smażę z obydwu stron, aż będą rumiane. Smacznego.