Mój ulubiony,i naprawdę nie ma wiele pracy przy tym :)
Odpowiedzi
Mój ulubiony,i naprawdę nie ma wiele pracy przy tym :)
- kroisz piersi na kotlety (wielkość wedle uznania)
- lekko rozklepać
- do miseczki wlewasz: 1łyżka oleju, 2łyżki wody, 2łyżki miodu, przyprawy(co lubisz, na szybko może być sama p.do kurczaka lub jak ja sama komponuję: ciut curry, papryka słodka, bazylia, oregano, czosnek gran, cukier itp.) rozciapkać widelcem
- paćkasz kotlety w marynacie, jak masz czas to wstawiasz do lodówki (im dłużej tym lepiej) jak nie do od razu gotowe do smażenia
- rozgrzewasz bardzo mocno patelnię BEZ DODATKU TŁUSZCZU
- na mocno rozgrzaną wrzucasz kurczaka i obsmażasz 3 min do ścięcia białka
- zmniejszyć ogień, przewrócić i smażyć jeszcze kilka min do pełnego usmażenia
- jak wolisz soczyste to wystarczy w sumie 5-7 min na patelni, jak chrupkie to nawet 15 min
smaczne i zdrowe, bez panierki, która wchłania strasznie dużo tłuszczu
SMACZNEGO
Tak mi posmakowalo to jak kiedys bylam u rodziny koreanskiej na obiedzie.. przepychota.