A wiecie o tym że cukier waniliowy to nie cukier waniliowy? Tak nas oszukują xD mama92 |
2013-03-11 17:21
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Mamuśki (te które nie wiedzą) tylko się nie rozczarujcie :P

Wiecie że cukier waniliowy w saszetkach ze sklepu to nie cukier waniliowy ??

Tak Tak taka prawda to cukier wanIlInowy ;]
Za prawdziwy zapłaciłybyśmy kokosY :P

A teraz się przyznać która poszła sprawdzić xD

bo ja jak to usłyszałam to od razu pobiegłam do kuchni :P

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

23

Odpowiedzi

(2013-03-11 18:17:19) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga77
Moja mama mówi, że tani pieprz mielony to mysie bobki ;)
O fuj! :P

Myslisz,że lepiej kupować ten w kulkach i samemu mielić?.. Kiedys w zasadzie tak robiłam, ale leniuch mnie posiadł i mielony już kupuję ;)
(2013-03-11 18:41:53) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb
ja wiem od dawna niestety
robię sobie swój cukier i esencję waniliową. kupuję laski wanilii, najlepiej na allegro, bo są najtańsze), kroję na pół, połowę mieszam z cukrem w jakimś pojemniku a połowę zalewam wódką i zostawiam na jakieś 3 miesiące, co jakiś czas potrząsam. wydaje się, że to długo, ale butelka esencji wystarcza mi np. na rok częstego używania (do ciasta dodaje się np. jedną łyżkę esencji zamiast cukru). polecam :)
(2013-03-11 19:06:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jasiowamama
Większość produktów ma długi "spis treści". Kiełbasa z zawartością mięsa 30%, wyroby "seropodobne", pasztet mięsny o smaku krabowym itp. Strach jeść. Od dłuższego czasu czytam wszystkie etykiety i staram się wybierać najlepsze, tzn. z jak najmniejszą ilością dodatków.
(2013-03-11 19:42:51) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
a danonku truskawkowym znjadzies sok z buraka czerwonego :)
(2013-03-11 20:26:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martadelfinek23
wiedziałam xD kiedyś dokładnie przeczytałam i też byłam w szoku :)
(2013-03-11 21:22:20) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb
a danonku truskawkowym znjadzies sok z buraka czerwonego :)
a w większości jogurtów z czerwonych owoców jest miazga z małych robaczków - koszeliny czy jakoś tak :)
(2013-03-11 22:00:58) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pampi123
tak samo jak mleko, często to nie mleko, a napoj UHT ^^ a masło to nie masło tylko tłuszcz do smarowania :)
(2013-03-12 06:52:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mama92
Ojj zaczęłyście wypisywać tu obrzydliwe rzeczy :P
Chyba przestanę jeść :P
(2013-03-12 09:37:07) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mama92
Ja wiedziałam już od dawna:)) I dodawalam do ciasta zazwyczaj cukier z prawdziwą wanilią z Kamisa-cena nie zwala z nog a efekt jest nieporównywalny
Aa będę musiała poszukać w sklepie :))

Podobne pytania