Atopowe zapalenie skory happy85 |
2017-12-23 01:38
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Mamy jak sobie radzicie z tym problemem.
Ja już całkiem nie daje rady ;/
Córka ma na buzi tylko ale tak mocno ze spać nie może ciagle drapanie ;/ dostaje syropy antyhistaminowe.
Non stop sterydy jak przerywamy wszystko wraca jeszcze gorzej.
Ma zrobione badania krwii które wykazały alergeny przemocą mleko jajka.
Dieta nic nie pomaga.
Z zew wykluczyliśmy mydła proszki etc
Tez nie widać poprawy.
Non stop jest smarowana specjalnymi maściami aby skore nawilżyć i nic ;/
Może wy macie jakieś doświadczenia pomysły

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

6

Odpowiedzi

(2017-12-23 15:47:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Napewno udaje wam się unikać wszystkich uczulajacych produktów? Mleko jest w wielu produkatach, w ktorych się go nie spodziewasz. U nas wystarczylo, ze był kwas melkowy w skladzie. Jest np w zwyklych landrynkach , wieksozsci zelków... taki drobiazg.
(2017-12-23 21:02:15) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
halunia
U nas na twarzy zazwyczaj wychodzi po jajku. Musisz absolutnie wszystko dokładnie sprawdzać. Czasem też może wyjść mocno na twarzy po glutenie. Też jest w niezwykle wielu produktach. Mleko tak samo. Jeśli używasz mleka bez laktozy to zamień na inne. Tak samo soja silnie uczula. Testy alergiczne niestety nie są wiarygodne przynajmniej do 3 roku życia a czasem nawet do 5 roku życia. Kwas mlekowy nie uczula, to jest kwas który ludzki organizm produkuje by trawić laktoze, i właśnie slaba produkcja tego kwasu powoduje nietolerancje laktozy.
(2017-12-23 21:44:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
happy85
Mała nie dostaje słodyczy rzadnych.
Czasem chrupki z warzyw nie maja w składzie nic ci mogło by uczulać a tak same warzywa owoce ( banan jabłko gruszka i to na tyle )

Nie kupiluje słoiczków sama jej gotuje.

Mleko ma aptamil pepti wcześniej była na Neocate o nie widać różnicy.
(2017-12-24 22:59:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
halunia
U nas na twarzy zazwyczaj wychodzi po jajku. Musisz absolutnie wszystko dokładnie sprawdzać. Czasem też może wyjść mocno na twarzy po glutenie. Też jest w niezwykle wielu produktach. Mleko tak samo. Jeśli używasz mleka bez laktozy to zamień na inne. Tak samo soja silnie uczula. Testy alergiczne niestety nie są wiarygodne przynajmniej do 3 roku życia a czasem nawet do 5 roku życia. Kwas mlekowy nie uczula, to jest kwas który ludzki organizm produkuje by trawić laktoze, i właśnie slaba produkcja tego kwasu powoduje nietolerancje laktozy.
Ja myslalam, ze to przez brak laktazy, czyli enzymu do trawienia laktozy. Laktaza jest skladnikiem miedzy innymi niektorych kropli dla niemowlat.
W sumie to masz rację laktaza rozkłada laktoze. W zbyt dużym skrócie to napisałam i trochę źle. Ogólnie kwas mlekowy powstaje podczas rozbijania cukrów, takich jak glukoza czy laktoza, więc powstaje co dziennie z węglowodanów i nie da się tego uniknąć. Dla tego też dodany do produktów nie szkodzi bo jest częścią naszego życia ;)

Podobne pytania