Buraczki ... jak je przygotowujecie dla Waszych malusińskich? katiuszka |
2014-01-19 09:29 (edytowano 2014-01-19 10:07)
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Oczywiście poza barszczykiem. Mam na myśli buraczki jako surówkę. Gotujecie je przed czy po starciu na tarce? Jak doprawiacie? Corcia nie je ani masła , ani smietany....

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

8

Odpowiedzi

(2014-01-19 10:03:34) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20
Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
(2014-01-19 10:04:35 - edytowano 2014-01-19 10:07:45) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
Ale gotowane.. prawda? I jak je gotowałaś Silver?
(2014-01-19 11:28:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylwiag
Kupywałam gotowe, gotowane już, potem robię taką zasmażkę z masła i mąki, dokładam buraczki i sok z cytrynki, cukru, szczypta soli. I gotowe. Dla siebie robimy z octem.
(2014-01-19 11:29:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karola25
ja gotuję i ścieram na tarce z odrobiną jabłuszka i kroplą oleju rzepakowego do mięska jakiegoś i ziemniaczków... taka surówka :-)
(2014-01-19 12:45:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe
Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
Ja podobnie tylko wcześniej gotuje całe razem ze skórką. Obieram i ścieram już po ugotowaniu. Czasami dodaje też tartą gotowaną marchewkę.
(2014-01-19 12:47:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Ja swego czasu dawała córce starte świeże buraki ze startym jabłkiem ze względu na sok
Ja podobnie tylko wcześniej gotuje całe razem ze skórką. Obieram i ścieram już po ugotowaniu. Czasami dodaje też tartą gotowaną marchewkę.
A dodajesz cos, zeby doprawić? Juz ugotowałam bez skórki:-(, a nie mam w tej chwili jabłka w domu.
(2014-01-19 13:05:35) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Dziękuję wszystkim za rady :-)
(2014-01-19 17:09:02) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ula24
Ja gotuje ze skórką, później ścieram na tarce, dodaję kilka kropel soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu. Czasem dodaję jabłko.

Podobne pytania