zupka jarzynowa to np. zależy co wybierzesz, jeśli słoiczki, to kup najpierw samą marchewkę, później ziemniak z marchewką, ziemniak z dynią i podawaj każdą nowość po 2-3 dni, na tyle wystarczy Ci jeden słoiczek. oczywiście po otwarciu słoiczka przelewasz ciut do miseczki i resztę do lodówki. nowość podawaj w małej ilości dosłownie kilka łyżeczek na spróbowanie i sprawdzenie reakcji.2-3 dni marchewka, 2-3 dni marchew z ziemniakiem itd. pozniej zaczelabym podawać jabłko, jabłko z marchewką, banana bym na początek odpuściła (zaparcia) i nie podawaj najpierw owoców, bo może nie chcieć Ci później tknąć warzyw. a jeżeli chcesz sama gotować to mniej wiecej podajesz to samo co w słoikach ale oczywiście krótko gotujesz, jeszcze lepiej na parze i blenderujesz. pozniej do zupki mozesz dodawac, pietruszkę, koperek, odczekaj troszkę z selerem, a pozniej lecisz brokuł, kalafior, fasolka itd. oczywiście w kilkudniowych odstępach,podobnie jak przy słoikach. zapomniałam napisać, że do zupek zawsze dodawaj ok. łyżeczki np. masła, lub oliwy z oliwek to dla witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.
2012-10-18 09:38
|
Hej, od jakiegos czasu daje juz synowi soczki z marchwi i jabłka. Co teraz??
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
zupka jarzynowa to np. zależy co wybierzesz, jeśli słoiczki, to kup najpierw samą marchewkę, później ziemniak z marchewką, ziemniak z dynią i podawaj każdą nowość po 2-3 dni, na tyle wystarczy Ci jeden słoiczek. oczywiście po otwarciu słoiczka przelewasz ciut do miseczki i resztę do lodówki. nowość podawaj w małej ilości dosłownie kilka łyżeczek na spróbowanie i sprawdzenie reakcji.2-3 dni marchewka, 2-3 dni marchew z ziemniakiem itd. pozniej zaczelabym podawać jabłko, jabłko z marchewką, banana bym na początek odpuściła (zaparcia) i nie podawaj najpierw owoców, bo może nie chcieć Ci później tknąć warzyw. a jeżeli chcesz sama gotować to mniej wiecej podajesz to samo co w słoikach ale oczywiście krótko gotujesz, jeszcze lepiej na parze i blenderujesz. pozniej do zupki mozesz dodawac, pietruszkę, koperek, odczekaj troszkę z selerem, a pozniej lecisz brokuł, kalafior, fasolka itd. oczywiście w kilkudniowych odstępach,podobnie jak przy słoikach. zapomniałam napisać, że do zupek zawsze dodawaj ok. łyżeczki np. masła, lub oliwy z oliwek to dla witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.