a nie myślałaś, żeby mrozić?
2013-10-08 09:41
|
Robiłam wszystko wg instrukcji nawet gotowałam prawie godzinę i się nie zawekowały 2 rodzaje zupek poszły się je...tararara
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
a nie myślałaś, żeby mrozić?
może w czasie gotowania woda dostała się do nakrętek? mi mówili, żeby gotować tak, żeby woda była trochę poniżej nakrętki. a że ciężko jest to zrobić to wolę wekować w piekarniku.
a nie myślałaś, żeby mrozić?
mrożone gorzej smakują, zawsze gotowałam codziennie świeże ale muszę kilka słoików zawekować
a nie myślałaś, żeby mrozić?
Moze źle zakrecilas? Nie wiem jak robilas. Ja zawsze wrzucam cieple do sloikow, gotuje kilka minut i od razu odwracam do góry dnem.
tak zrobiłam, były dobrze zakręcone wlałam, gorące do słoików i gotowałam dłużej dla pewności
Może nakrętki miałaś ciulowe? Z jakich słoiczków korzystałaś? Albo woda podeszła pod nakrętkę i dupa.
wodza była ok 2-3cm poniżej zakrętki, a słoiki były po dżemach
spróbuj jeszcze raz, zupkom na pewno się nic nie stało. wypróbuj ten sposób, mnie nigdy nie zawiódł: http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
na pewno? Całą noc stały do dołu wieczkiem pod kocem, boję sie że się skiepściły
spróbuj jeszcze raz, zupkom na pewno się nic nie stało. wypróbuj ten sposób, mnie nigdy nie zawiódł: http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
na pewno? Całą noc stały do dołu wieczkiem pod kocem, boję sie że się skiepściłyspróbuj jeszcze raz, zupkom na pewno się nic nie stało. wypróbuj ten sposób, mnie nigdy nie zawiódł: http://www.beawkuchni.com/2010/06/przetwory-truskawkowe-i-slow-kilka-o-pasteryzacji.html
na pewno? Całą noc stały do dołu wieczkiem pod kocem, boję sie że się skiepściły