2013-05-16 17:43
|
ja nie tknęłabym nic co ma smak kokosa ( BLEEEE nawet zapach kosmetyków kokosowych mnie odrzuca). Nie cierpię tez sezamków, chałwy, marcepanu oraz mdłych kremów w torcie czy ciastach. Nie lubię też intensywnego smaku kakao, bo nieraz sa takie mocne kakaowe masy w ciastach. Reszta słodyczy ujdzie :) i pochłonę w razie ataku słodyczowego:P
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
a tak na marginesie nie patrzac na kalorie chalwa jest bardzo zdrowa :) polecam :)
jej konsystencja jest dziwna.. :) mam ciary jak ją smakuję :Pw sobie rodzynki bleee choc winogrono bardzo lubie :)
Chałwa jest robiona najczęściej z ziarna sezamowego, w którym jest wiele witamin (A, z grupy B, E), a także wapń, żelazo, potas, cynk.
Ma też tłuszcze z grupy Omega 3, a także substancje chroniące organizm przed starzeniem się