Czym się różni koncentrat od przecieru... mariola159 |
2014-06-30 22:17
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

dokładniej chodzi mi o pomidorowy :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

6

Odpowiedzi

(2014-06-30 22:34:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555
Koncentrat jest intensywniejszy w smaku i jest gęstszy :)
(2014-06-30 22:34:56) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555
A do czegoś zastanawiasz się czego użyć czy tak z ciekawości pytasz? :p
(2014-06-30 22:36:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mariola159
Tak pytam z ciekawości, bo kupiłam ostatnio przecier pomidorowy i się zastanawiałam czym się różni.
Ale jak już pytam to zapytam jeszcze co jest lepsze do zrobienia sosu pomidorowego do spaghetti?
(2014-06-30 22:39:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
Tak pytam z ciekawości, bo kupiłam ostatnio przecier pomidorowy i się zastanawiałam czym się różni.
Ale jak już pytam to zapytam jeszcze co jest lepsze do zrobienia sosu pomidorowego do spaghetti?
pomidory z puszki w sosie wlasnym :) a nie przecier ;)
(2014-06-30 22:39:34) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555
Pomidory w puszce całe kup, bo z przecieru cieżko bedzie zredukować a z koncentratu taka fujka wychodzi :p
(2014-06-30 22:45:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sewilka
Koncentrat pomidorowy – produkt spożywczy, będący częściowo odwodnionym przecierem pomidorowym, pasteryzowanym w celu utrwalenia go i przedłużenia daty ważności. Jest używany głównie do sporządzania zup, sosów, czy też dań głównych. Koncentrat pomidorowy zachowuje cechy i składniki świeżych pomidorów.

Zależnie od stopnia zagęszczenia wyróżnia się cztery typy koncentratu pomidorowego:

o zawartości 12% ekstraktu,
o zawartości 20% ekstraktu,
o zawartości 30% ekstraktu,
o zawartości 40% ekstraktu.
Powyżej 30% ekstraktu nazywany jest pastą pomidorową. Do koncentratu mogą być dodawane przyprawy smakowe, aromaty lub warzywa, co jednak powinno być zaznaczone na etykiecie.

Podobne pytania