Odpowiedzi
Ale jak już pytam to zapytam jeszcze co jest lepsze do zrobienia sosu pomidorowego do spaghetti?
Tak pytam z ciekawości, bo kupiłam ostatnio przecier pomidorowy i się zastanawiałam czym się różni.
Ale jak już pytam to zapytam jeszcze co jest lepsze do zrobienia sosu pomidorowego do spaghetti?
pomidory z puszki w sosie wlasnym :) a nie przecier ;)
Ale jak już pytam to zapytam jeszcze co jest lepsze do zrobienia sosu pomidorowego do spaghetti?
Zależnie od stopnia zagęszczenia wyróżnia się cztery typy koncentratu pomidorowego:
o zawartości 12% ekstraktu,
o zawartości 20% ekstraktu,
o zawartości 30% ekstraktu,
o zawartości 40% ekstraktu.
Powyżej 30% ekstraktu nazywany jest pastą pomidorową. Do koncentratu mogą być dodawane przyprawy smakowe, aromaty lub warzywa, co jednak powinno być zaznaczone na etykiecie.