Stewią podobno. Niby słodka tak samo a nie szkodzi. Ale czy tak w praktyce jest to nie wiem jakoś zawsze mi nie po drodze żeby ją kupić :P
STEWIA - ja mam, ale ja rzadko slodze bo nie lubię
2014-03-21 13:00
|
Słodzik pewnie odpada, choć czasem zastępczo używam.
Czym mogę zastąpić cukier by np osłodzić kawe, mleko, kakao? A po czym nie będzie rosła d**a na potęge? :)
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
ja na diecie zastąpiłam słodzikiem można jeszcze stewią
Słodzik Anullka to paskudztwo - chemia, chemia, chemia; czesc slodzikow podejrzane jest o rakotworcze dzialanie:-(
http://kuchnia.wp.pl/kat,1037879,title,Jak-dziala-ksylitol-czyli-cukier-brzozowy,wid,16202986,wiadomosc.html?ticaid=112687
ze sztucznych slodzików szkodliwy jest aspartam .
ksylitol czyli cukier brzozowy , w wiekszych ilosciach powoduje lekkie preczyszczenie ;)
http://kuchnia.wp.pl/kat,1037879,title,Jak-dziala-ksylitol-czyli-cukier-brzozowy,wid,16202986,wiadomosc.html?ticaid=112687
ze sztucznych slodzików szkodliwy jest aspartam .
z tym przeczyszczeniem to byłoby mi nawet na ręke ;)
http://kuchnia.wp.pl/kat,1037879,title,Jak-dziala-ksylitol-czyli-cukier-brzozowy,wid,16202986,wiadomosc.html?ticaid=112687
ze sztucznych slodzików szkodliwy jest aspartam .