Do mam gotujących posiłki swoim niemowlaczkom :) migrena |
2012-07-19 16:22
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Sprawa się tyczy mięska w posiłkach.

Moje pytania do Was:
•jakie mięsko gotujecie? jaki rodzaj?
•ile go kupujecie jednorazowo?
•codziennie świeże czy np jedno na dwa dni?
•ile średnio ml podajecie swojemu bobasowi?
•jaka proporcja?
•i czy podajecie oliwę/masełko tak jak do samych warzyw czy już nie?
•mrożone np dwa dni wcześniej zakupione też byście podały?

Ja od pediatry, która nie miała ostatnio dla mnie czasu dowiedziałam się tylko tyle, że ryba ma być ze słoika, a reszty sama muszę dojść ładu i składu.

Liczę szczerze na Wasze porady :)

TAGI

3

Odpowiedzi

(2012-07-19 16:57:47) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aga2009
Ja najczęściej robię z drobiu: kurczak indyk. Mięso kupuje w sprawdzonym sklepiku na bazarku. Np. z piersi kurczaka odkrajam polędwiczki, dzielę ją na pół i te połówki dzielę na 4. Zamrażam. Na takiej cząstce mięska gotuję zupkę na 2 dni.Nie dodaję masełka. Porcja do zjedzenia dla mojego młodego to 150ml-180ml. Rybkę gotuje osobno w wodzie a potem odsączona dodaję od warzyw. Młody je zupki juz bardzo długo i nic mu nie jest. A pani doktor bardzo miła była skoro kazała Ci samej kombinować:)
(2012-07-20 09:50:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martynka1984
Ja maluchowi (6-7m-cy) gotowałam cielęcinę z kostką (drobiu unikałam) - gotowałam wywar z warzywami na całej kości, wszystko dzieliłam na równe porcje (warzywa i mięso oderwane od kości), miksowałam, wlewałam wywar i do zamrażalnika. Mleka razem z kaszką zjadał 2x100/150 ml (dość gęste, bo jadł łyżeczką) i był jeszcze na piersi. Wlewałam oliwę z oliwek do zupek i warzyw. Dawałam mrożone ważywa. Rybę syn jadł co 2 dzień i nigdy ze słoika, ale wcześniej zamrożóną i zawsze kupowana była w całości a nie żadne mrożóne kostki. I co 2-3 jajko do zupki ;)

Podobne pytania