Odpowiedzi
Szpinak (bez śmietany pewnie chcesz :) ), przyprawiony czosnkiem i gałką muszkatołową (nie jest chyba bardzo uczulająca, Mama Alergika w swojej książce ją stosuje) i solą. Albo zapiekany ze szpinakiem i sosem beszamelowym. Ja dzisiaj zrobiłam mega pyszny beszamel na klarowanym maśle (może być też margaryna Planta bezmleczna i niekonserwowana) i mleku owsianym. Jak chciałabyś przepis to daj znać :) Tylko rozumiem, że nie każdy ma takie masła i mleka na stanie :)
prosze o przepis, mam te skł.
Szpinak (bez śmietany pewnie chcesz :) ), przyprawiony czosnkiem i gałką muszkatołową (nie jest chyba bardzo uczulająca, Mama Alergika w swojej książce ją stosuje) i solą. Albo zapiekany ze szpinakiem i sosem beszamelowym. Ja dzisiaj zrobiłam mega pyszny beszamel na klarowanym maśle (może być też margaryna Planta bezmleczna i niekonserwowana) i mleku owsianym. Jak chciałabyś przepis to daj znać :) Tylko rozumiem, że nie każdy ma takie masła i mleka na stanie :)
prosze o przepis, mam te skł.