Filet z kurczaka na grilla - czym przyprawić? Pomóżcie :) koniczynka87 |
2013-04-30 19:15
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Jako, że teściu musi ograniczyć tłuszcze, obiecałam przygotować fileta na grilla.
Macie jakąś sprawdzoną marynatę, tak żeby mięso nie było suche a było pyszne :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2013-04-30 19:24:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
malwina1987
oliwa z oliwek z kostką rosołową lub olej sezamowy tłuszcz i tak sie wytopi na grilu
(2013-04-30 19:31:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewela1992
niewiem czym ale narobilas smaku ! ;)
(2013-04-30 19:48:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marynia
sól i pieprz,1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/3 łyżeczki ostrej papryki (chili) w proszku,1 łyżka świeżo startego imbiru,1 łyżka oliwy. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na minimum godzinę, ale mięso będzie o wiele lepsze jeśli postoi w marynacie dłużej, np. kilka godzin na blacie w kuchni lub przez noc w lodówce. Ważne żeby przed smażeniem mięso ogrzać do temperatury pokojowej. Kurczak jest wtedy bardzo soczysty no i smak nie z tej ziemi!
(2013-04-30 19:59:17) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87
sól i pieprz,1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/3 łyżeczki ostrej papryki (chili) w proszku,1 łyżka świeżo startego imbiru,1 łyżka oliwy. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na minimum godzinę, ale mięso będzie o wiele lepsze jeśli postoi w marynacie dłużej, np. kilka godzin na blacie w kuchni lub przez noc w lodówce. Ważne żeby przed smażeniem mięso ogrzać do temperatury pokojowej. Kurczak jest wtedy bardzo soczysty no i smak nie z tej ziemi!
Dziękuję :):)

Podobne pytania