2013-04-30 19:15
|
Jako, że teściu musi ograniczyć tłuszcze, obiecałam przygotować fileta na grilla.
Macie jakąś sprawdzoną marynatę, tak żeby mięso nie było suche a było pyszne :)
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
sól i pieprz,1 łyżeczka mielonej kurkumy, 1/3 łyżeczki ostrej papryki (chili) w proszku,1 łyżka świeżo startego imbiru,1 łyżka oliwy. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na minimum godzinę, ale mięso będzie o wiele lepsze jeśli postoi w marynacie dłużej, np. kilka godzin na blacie w kuchni lub przez noc w lodówce. Ważne żeby przed smażeniem mięso ogrzać do temperatury pokojowej. Kurczak jest wtedy bardzo soczysty no i smak nie z tej ziemi!
Dziękuję :):)