Gluten, kasza manna, ile i jak? «konto zablokowane» |
2011-05-17 21:04
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Tylko proszę się ze mnie nie śmiać! ;)

W schemacie żywienia niemowląt z 2007 roku (o czym była już mowa tu na forum) mówią, że "do diety niemowląt karmionych wyłącznie piersią można stopniowo wprowadzać gluten już w 5. m.ż., a karmionym sztucznie nieco później - w 6. m.ż. Należy zacząć od niewielkich ilości glutenu, dodając do jednego posiłku w ciągu doby około 2-3 gramów kaszy (płaska łyżeczka) na 100 ml mleka odciągniętego z piersi lub modyfikowanego bądź do przecieru jarzynowego lub jarzynowo-mięsnego."

Chodzi o 2-3 gramy kaszy suchej czy zrobionej? :>

TAGI

gluten

  

Kasza

  

manna

  

4

Odpowiedzi

(2011-05-17 22:03:14) cytuj
ja dodawałam do zupki płaska łyzeczke suchej nieugotowanej kaszki , i gotowałam z zupką , nie mierzyłam tego żadnymi miarkami :)
(2011-05-17 22:10:32) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
ja rowniez nie gotowałam kaszy,od razu do zupki.na początku pół małej łyżeczki,i co pare dni coraz więcej.
(2011-05-18 10:01:41) cytuj
Myślę, że chodzi o suchą :)

Ja również nie ważyłam. Najpierw wsypałam do zupy łyżeczkę kaszy, ale Jaś zjadł tej zupy ze 2 łyżeczki, więc mu się tam może trzy ziarnka kaszy trafiło :> Potem ugotowałam kaszę i dałam mu na łyżeczce. Popił wodą i jakoś poszło. Teraz mu daję kremy zbożowe z pszenicy.

Podobne pytania