2015-08-29 20:42
|
Jak w pytaniu..
Czyli mrozę własne mleko, mąż będzie podawał wieczorem czy tam w nocy..
Ile czasu takie mleko dochodzi do stanu ciekłego?
Czy może wkładanie z zamrażalnika do lodówki? Czy na wierch gdzieś?
A podgrzewać tylko w kąpieli wodnej, tak? Ale ile stopni ma mieć tą woda podgrzewająca tak mnie więcej? Po jakim czasie od jej zagotowania można wsadzić mleko?
A ile je w tej wodzie trzymać by nabrało odpowiedniej temp?
No właśnie- odpowiedniej, czyli jakiej??
No tak, pewnie duzo zależy od ilości mleka..
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Arletka.tak jak ci pisałam na privie. Najlepiej z piec godz przed wyciągnąć z zamrażarki do lodówki. Można kilka porcji naraz wyciągnąć bo takie odmrożone można nawet dwie doby trzymać. Potem jakies pól godz przed podaniem można juz wyjąć z lodówki a potem podgrzać w garnuszku z ciepla max 50 stopni woda. Ogólnie liczy się jak najbardziej stopniowe odmrazanie
No tak :* Ale tak jakoś jeszcze ogólnie się radzę ogółu ;D
Jakieś rady itp ;)
Konsultacje jak każda to robiła :)