Jak robicie sos pomidorowy do gołąbków katarynkaaa |
2016-09-18 10:09
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Pytanie jak wyzej Najlepiej jakby w sklad wchodzila smietanka 30% ,bo taka tylko w domu mam ;)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

5

Odpowiedzi

(2016-09-18 11:04:44) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
otoja666
Miksuję pomidory z puszki i dodaje trochę śmietany. Przyprawiam bazylia,pieprzem i solą.
(2016-09-19 16:19:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kaonn
Zawsze robie na rosole; smietany nigdy nie daje
(2016-09-19 17:24:42) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
seksymama
Ja dodaje wode w ktorej sie gotowala kapusta :-)
(2016-09-19 20:38:45) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426
Ja dodaje wode w ktorej sie gotowala kapusta :-)
Ja tez wodę z kapusty plus koncentrat i przyprawy i tyle
(2016-09-22 08:08:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
alternatka
Wydaje mi się,że dużo zależy od regionu. Moja babcia zawsze używała śmietany do sosu do gołąbków. Z kolei czytałam,że w regionie Małopolski nigdy się tej smietany nie dodawało.
Bardzo fajny jest ten przepis na sos pomidorowy:
https://www.przepisy.pl/przepis/sos-pomidorowy
Nie tylko do gołąbków, ale również do innych potraw ( makaronu czy do pizzy).

Podobne pytania