Jak zrobić kisiel i budyń w ramach deserku? ewelinam |
2013-11-12 22:33
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

nie chodzi mi o te z torebki ;)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2013-11-13 09:57:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kammma22
ja robiłam kisiel z bobofruta 100ml soczku i łyżeczka mąki ziemniaczanej,gotujesz soczek a w małej ilości rozrabiasz mąke i dolewasz mieszasz ok minutke i gotowy, budyniu jeszcze nie robiliśmy
(2013-11-13 09:57:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ona
mąka ziemniaczana [1 łyżka] (1 czubata łyżka (ok 8gram) żółtko z jajka [1 szt.] mleko [180 ml] (modyfikowane, zrobić wg opakowania na mleku)

Przygotowanie:
Mleko wymieszaj z żółtkiem i mąką, na małym ogniu zagotuj cały czas mieszając.
Niezniecęcajcie się jak nie będzie gęstnieć nie dodawajcie mąki więcej bo będzie za gęsty ...cierpliwości mieszajcie ...zrobi się na pewno :)


Można dodać owoce np. jagody, borówki, maliny ,starte jabłuszko lub brzoskwinie.

ja robiłam na mleku krowim 3,2 i nic małemu nie było nie chcialam bawic sie w MM ;)

Podobne pytania