Jak zrobić smakowy budyń na mm? ewelinam |
2013-11-18 23:32
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2013-11-18 23:54:28) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
alinka85
ja dodaje sok lub owoce
(2013-11-19 08:55:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
120 ml soku
4 miarki mm
1 żółtko
1 lyzeczka mąki ziemniaczanej
Gotujesz 70 ml soku, a w 30 ml rozprowadzasz żółtko oraz mąkę ziemniaczaną. Jak sok się zagotuje wówczas to wlewasz na wrzatek i dalej chwilę gotujesz,zdejmujesz,studzisz ( żeby było ciepłe ale nie gorące czyli takie do jedzenia ) rozrabiasz 4 miarki mm w pozostałych 20 ml soku i dodajesz do ostudzonego budyniu. Mieszasz żeby się połączyło i gotowe. Możesz na wierzchu polac np sokiem malinowym -pycha:-)
(2013-11-19 12:19:07 - edytowano 2013-11-19 12:23:18) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe
Gotujesz 120 ml soku w 30 ml rozprowadzasz łyżeczkę mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej. Dodajesz do gotującego się soku. Gdy przestygnie dodajesz 5 miarek mm plus jakis pokrojony owoc lub mus owocowy.

Możesz też zrobić tak.: pokrój owoce na małe kawałeczki. Lekko podsmaż, dodaj mąke, zalej ciepłym sokiem, poczekaj aż orzestygnie i dodaj mm.

Podobne pytania