Jakie mieso do bigosu? daja15 |
2017-04-03 06:51
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Jak w pytaniu jakie mieso dajecie do bigosu? bo filety kurczaka wyszly mi strasznie suche... Podsmazacie je? A moze macie jakis przepis na bigos ktory wychodzi rewelacyjny ? My lubimy kwasny

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

6

Odpowiedzi

(2017-04-03 07:54:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misiaqlek
Karkówka i żeberka . Wychodzi najlepszy na świecie . Plus jakaś mocno wędzona kiełbasa . Z kurczakiem nie robiłam nigdy , dla mnie do bigosu jest " bez smaku"
(2017-04-03 07:55:26) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misiaqlek
No i ja najpierw gotuje mięso z przyprawami, wyciągam , obieram z kości , podsmażam , do wywaru wrzucam kapustę , do tego wrzucam podsmażone mięso. I gotuje conajmniej 3 dni , a nawet tydzien . Im dłużej tym lepiej
(2017-04-03 08:27:51) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izuleeek
Ja tez na lopatce lub karkowce. Ostatnio tesciowa zrobila z golonki ale bylo tak tluste ze szok. Do tego najczesciej jeszcze dajemy kielbase. Z kurczakiem nie robam nigdy.
(2017-04-03 08:49:29) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
Karkówka , żeberka wieprzowe , obowiązkowo podwedzana kiełbasa :) kurczak to nie do bigosu ...
(2017-04-03 09:50:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
evvka84
Nigdy nie robilam z kurczakiem. Zazwyczaj jest to lopatka i kielbasa.
(2017-04-03 13:25:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555
Teściowa moja daje łopatkę

Podobne pytania