Mięso i to im bardziej czerwone tym więcej w nim żelaza - czyli chyba wieprzowina i wołowina najlepsze pod tym względem. Z warzyw szpinak z tego co wiem.
____________________________________________
Stokrotka prosi o wsparcie: http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/4654 - Wystarczy kliknąć raz dziennie na danej stronie, że oddajecie swój głos na moją księżniczkę:) z góry dziękujemy:*
(2012-05-07 22:02:05)
cytuj
Do tego co wymieniły koleżanki wyżej to warzywa strączkowe jeszcze (soja, groszek, fasola) kasza gryczana...
W szpinaku z tego co czytałam, jednak nie ma tak dużo żelaza, a tak, wątroby nie powinno się jeść gdyż witamina A w nadmiarze szkodzi dzieciaczkowi :D
(2012-05-07 22:20:11)
cytuj
zielone warzywa,jajka oraz krwisty berwsztyk ale tylko ze spardzonego zrodla,i do kazdej z tych rzeczy mozesz dodac naturalna wit c co by wchlanianie bylo lepsze