Kolejne kulinarne, sorry dziewczyny :) Pianka cytrynowa. narkoza |
2013-11-28 18:46
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Pianka cytrynowa:
250 ml śmietany 30/36%
1 galaretka cytrynowa
1/2 szklanki gorącej wody
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę.

Robiła któraś ? Zastanawiam się, czy to nie wyjdzie za sztywne? Chcę nią przełożyć biszkopt. Co myślicie ?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

8

Odpowiedzi

(2013-11-28 18:54:31 - edytowano 2013-11-28 18:54:58) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
robie podobne pianki
ubijam śmietane kremowke i dodaje galaretke rozrobiona w jednej szklance wody , jest to bardzo rzadkie ale szybko teżeje w lodówce .
(2013-11-28 18:55:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
ps sztywne nie jest :)
(2013-11-28 18:57:03) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
możesz zrobic tez pianke czekoladową :) :
wlewasz smietane do garnka , stawiasz na malym ogniu , dodajesz pół tabliczki czekolady mlecznej , mieszasz az sie rozpuści , wystudzone wkładasz do lodówki , ubijasz na drugi dzień :)
(2013-11-28 18:59:32) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza
na 30% śmietanie wyjdzie ? Nie chcę już kupować dużego opakowania 36, a 30 są w małych.
(2013-11-28 19:01:35) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
na 30% śmietanie wyjdzie ? Nie chcę już kupować dużego opakowania 36, a 30 są w małych.
wyjdzie , kupuje zawsze małe opakowania smietanki 30% łaciatej :)
(2013-11-28 19:04:58) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
silver20
Moja macocha robi coś podobnego tylko z białek i robi normalnie galarete aż smaka mam teraz :) muszę do niej się zgłosić po przepis
(2013-11-28 19:12:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jakaatarzyna
Ja to się zawsze boję, że nie zesztywnieje ;) Dosypuję i tak żelatynę :)

Podobne pytania