ubijam śmietane kremowke i dodaje galaretke rozrobiona w jednej szklance wody , jest to bardzo rzadkie ale szybko teżeje w lodówce .
2013-11-28 18:46
|
Pianka cytrynowa:
250 ml śmietany 30/36%
1 galaretka cytrynowa
1/2 szklanki gorącej wody
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę.
Robiła któraś ? Zastanawiam się, czy to nie wyjdzie za sztywne? Chcę nią przełożyć biszkopt. Co myślicie ?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
ubijam śmietane kremowke i dodaje galaretke rozrobiona w jednej szklance wody , jest to bardzo rzadkie ale szybko teżeje w lodówce .
wlewasz smietane do garnka , stawiasz na malym ogniu , dodajesz pół tabliczki czekolady mlecznej , mieszasz az sie rozpuści , wystudzone wkładasz do lodówki , ubijasz na drugi dzień :)
na 30% śmietanie wyjdzie ? Nie chcę już kupować dużego opakowania 36, a 30 są w małych.
wyjdzie , kupuje zawsze małe opakowania smietanki 30% łaciatej :)