-Fasola biała 21,4
Groch 23,8
Indyk piersi 21,3
Indyk skrzydło 16,5
Indyk udo 19,5
Jajko kurze 12,5
Jajko kurze - samo białko 10,8
Jajko kurze - samo żółtko 16,3
Jogurt naturalny 0% 4,2
Jogurt naturalny 2% 4,3
Kaczka 13,5
Kasza gryczana 12
Karp 17,8
Kurczak piersi 19,3
Kurczak udo 17,8
Makrela 22,7
Mintaj 16,6
Mleko 0,5% 3,2
Mleko 2% 3 3
Mleko 3% 3 4,
Polędwica wołowa 20,1
Pstrąg 19,2
Ser twarogowy chudy 19,8
Ser twarogowy półtłusty 18,7
Ser twarogowy tłusty 17,7
Soja 34,9
Szczupak 18,4
Szprot wędzony 19,3
Sledź 19,8
Tuńczyk 22
Wieprzowina schab 21
to cyfry to % zawartości białka :P:):)