2010-12-26 23:13
|
Moja córcia ma 7 m-cy i już nie chce jeść obiadków ze słoiczków więc od jutra zaczynam jej gotować.
1. Gdzie kupujecie warzywa? W zwykłym warzywniaku gdzie na bank są pryskane czy staracie się kupować ekologiczne? I to samo pytanie o mięso, kupujecie z pewnych źródeł czy po prostu z mięsnego.
2. Do kiedy mięso gotuje się osobno? Czyli kiedy można podawać dziecku zupki gotowane na wywarze mięsno-warzywnym?
3. Kiedy można zacząć "zabielać" zupkę jogurtem naturalnym?
Odpowiedzi
2. moje dzieci nie jedza miesa, tak jak i ja...
3. nie zabielam zup w ogole...
produkty kupowałam w supermarketach lub od rolnika(gospodarza)
My jemy tylko drób, aczkolwiek próba zrobienia np. ulubionej pomidorówki małego na piersi skończyła się fiaskiem gdyż małemu smak nie odpowiadał, dlatego wywary robię na samych warzywach (wtedy każda zupa znika w mgnieniu oka).
Sama generalnie wywary na mięsie możesz robić już (ale na mięsie, a nie jak niektórzy maja we zwyczaju na kościach czy tłuszczyku .. fuj ;) ).
Zup nie zabielam niezależnie dla kogo gotuje.Aczkolwiek mój mały jogurt naturalny dosłownie pochlania od około 9mca życia.