
2013-08-27 18:54
|
Słyszałam, że pół żótka co 2dzień surowe podawać np. do obiadku.
Ale takie normalnie surowe?
Maluch ma skończone 7msc i można już podawać?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi



pół żółtka ugotowanego na twardo co 2 dzień tak jest zalecane ja wole osobno ugotować bo mam pewność że nie jest surowe a wiadomo że jajka nie da się dokładnie przebadać na obecność salmonelli
No proszę Cię nie rozbawiaj mnie :-) - skoro gotujesz dziecku zupę i wlejesz do takiego gotujacego wrzatku pół żółtka (żeby się nie zwazylo to uprzednio rozrobionego z niewielką ilością zupki) i dalej to gotujesz to chybs rzecz jasna że surowego jajka dziecku w zupie nie podasz. O zgrozo...rozbawilas mnie do łez tym swoim dylematem na temat tego że jak podasz dziecku ugotowane uprzednio jajko to masz pewność że nie jest surowe a dodając bezpośrednio do zupy surowe żółtko już tej pewności nie masz :-) przecież żółtko się momentalnie ścina, co innego jajo w skorupie które trzeba 10 minut gotowac:-) A jak robisz sobie jajecznice,ktora też w mig się ścina to rozumiem że też nie masz pewności że nie jest surowa?? BOZE...
