Pasteryzacja pcmonia |
2011-12-14 23:06
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down


Kilka pytań o pasteryzację. Pasteryzujecie deserki, czy tylko zupki? W jakich słoiczkach, bo z tego co wiem to w tych po obiadkach kupnych się nie da. Ja mam słoiczki po tym najmniejszym przecierze pomidorowym, bo mój synek więcej nie zje za jednym razem, ale chyba coś źle zrobiłam bo nakrętka nie jest całkiem zassana. Może za dużo nałożyłam. Do jakiej wysokości słoiczka nakładacie jedzenie? Czy zapasteryzowane jedzenie trzymacie w lodówce? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

1

Odpowiedzi

(2011-12-15 06:54:20) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
Ja trzymałam zupki w lodówce bo zwyczajnie nie miałam miejsca w kuchni tego trzymać ale sądzę,że w ciemnym,chłodnym miejscu spokojnie możesz zostawić.Nakładałam zupki do słoika tak 3 cm przed zakrętką nigdy nie do pełna.I masz rację słoiczki po deserkach itp.nie nadają się.

Podobne pytania