Pomysły na smaczne dania z ... katiuszka |
2017-08-07 20:01
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

grilla. A jakże. Czekam na wasze podpowiedzi :-) Z góry serdecznie dziękuję.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

8

Odpowiedzi

(2017-08-07 20:35:01) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
My robimy pstrąga z grilla, szaszłyki z ryb i owoców morza(ale to jest drogie danie)burgery (musisz mieć dobrą wołowinę)i oscypki- ale nie wiem czy we Wrocku gdzieś kupisz dobre, może na hali targowej?
(2017-08-07 20:52:15) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
My robimy pstrąga z grilla, szaszłyki z ryb i owoców morza(ale to jest drogie danie)burgery (musisz mieć dobrą wołowinę)i oscypki- ale nie wiem czy we Wrocku gdzieś kupisz dobre, może na hali targowej?
Uwielbiam ryby, ale nigdy nie robiłam z grilla. Masz taką "łapkę" na rybę, żeby się nie rozpadała? Burgery robiłam, ale wieprzowe z mielonego z szynki lub ze schabu. Nie wiem czy kupie we Wro prawdziwe oscypki - wątpię.
(2017-08-07 21:08:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
My robimy pstrąga z grilla, szaszłyki z ryb i owoców morza(ale to jest drogie danie)burgery (musisz mieć dobrą wołowinę)i oscypki- ale nie wiem czy we Wrocku gdzieś kupisz dobre, może na hali targowej?
Uwielbiam ryby, ale nigdy nie robiłam z grilla. Masz taką "łapkę" na rybę, żeby się nie rozpadała? Burgery robiłam, ale wieprzowe z mielonego z szynki lub ze schabu. Nie wiem czy kupie we Wro prawdziwe oscypki - wątpię.
My robimy w foli aluminiowej pstrąga jesli mąż zlowi oczywiście. Spróbuj mieszać wolowine i wieprzowine do burgerow. U nas kupujemy gotowe kawałki, uwielbiam stek wieprzowy i żeberka. Nóżki z kurczaka dla córki i parówki. Kiedyś próbowałam sałatkę z warzyw(papryka, kabaczek, cebula z serem feta wszystko zapakowame w folię alum.
(2017-08-07 21:10:25) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
My robimy pstrąga z grilla, szaszłyki z ryb i owoców morza(ale to jest drogie danie)burgery (musisz mieć dobrą wołowinę)i oscypki- ale nie wiem czy we Wrocku gdzieś kupisz dobre, może na hali targowej?
Uwielbiam ryby, ale nigdy nie robiłam z grilla. Masz taką "łapkę" na rybę, żeby się nie rozpadała? Burgery robiłam, ale wieprzowe z mielonego z szynki lub ze schabu. Nie wiem czy kupie we Wro prawdziwe oscypki - wątpię.
My robimy w foli aluminiowej pstrąga jesli mąż zlowi oczywiście. Spróbuj mieszać wolowine i wieprzowine do burgerow. U nas kupujemy gotowe kawałki, uwielbiam stek wieprzowy i żeberka. Nóżki z kurczaka dla córki i parówki. Kiedyś próbowałam sałatkę z warzyw(papryka, kabaczek, cebula z serem feta wszystko zapakowame w folię alum.
Dziękuję. Wypróbuję. Ja robiłam pierś z indyka, a jadłam piers z kurczaka. Taką pokrojoną w cienkie plastry. Pyszne było.
(2017-08-07 22:02:21) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
Pstrąga w folii, a polecam jeśli lubisz czosnek- owinąć całą główkę czosnku w folię aluminiową i zakopać w gorącym popiole. Jak już jest miękki to można te ząbki wyciskać prosto na chleb i rozsmarować. Super smakują, nie śmierdzi w ogóle czosnkiem i jest miękki jak masło.
(2017-08-08 05:18:18) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
boszka89
Ja zawsze grilluję banany, jak lubisz to konieczne spróbuj. I szaszłyki robię tak, że piersi z kurczaka kroję w paski, zwijam jak ślimaka i nadziewam. Niby nic wielkiego ale wygląda lepiej a wiadomo je się też oczami :D
(2017-08-09 10:29:29) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Pstrąga w folii, a polecam jeśli lubisz czosnek- owinąć całą główkę czosnku w folię aluminiową i zakopać w gorącym popiole. Jak już jest miękki to można te ząbki wyciskać prosto na chleb i rozsmarować. Super smakują, nie śmierdzi w ogóle czosnkiem i jest miękki jak masło.
Lubię czosnek byle nie na surowo,a taki to jak najbardziej:-)
(2017-08-09 10:30:26) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Dziękuję za podpowiedzi:-) Kiełbaski są super, ale ileż można jeść kiełbasy ... :D

Podobne pytania