2014-11-07 21:35 (edytowano 2014-11-07 21:36)
|
Dziewczyny mam ochotę na naleśniki ze szpinakiem i serem (żółtym, feta) i z chęcią przygarnęłabym jakiś dobry przepis, bo jeszcze nigdy nie robiłam sama, a częstowała mnie takimi naleśnikami moja szefowa, ale nie chcę jej zawracać głowy :P Może któraś ma jakiś dobry przepis??
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem, wystudzić. Dodać do tego rozdrobniony ser feta (można dodać też trochę żółtego). Rozbić do tego jajko lub dwa (w zależności jak dużo farszu zrobiłaś. Jajko jest po to, zeby związać ze sobą składniki farszu), sól, pieprz. Naleśniki zawinąć, włożyć do piekarnika przykryte folią aluminiowąna ok. 20-25 min i podpiec w 180st. Polać sosem czosnkowym najlepiej własnej roboty i można się zajadać ;)
dziękuję :)