Poszukuję dobrego przepisu na naleśniki ze szpinakiem i serem :) asia1989 |
2014-11-07 21:35 (edytowano 2014-11-07 21:36)
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Dziewczyny mam ochotę na naleśniki ze szpinakiem i serem (żółtym, feta) i z chęcią przygarnęłabym jakiś dobry przepis, bo jeszcze nigdy nie robiłam sama, a częstowała mnie takimi naleśnikami moja szefowa, ale nie chcę jej zawracać głowy :P Może któraś ma jakiś dobry przepis??

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2014-11-07 21:44:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mimka
Szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem, wystudzić. Dodać do tego rozdrobniony ser feta (można dodać też trochę żółtego). Rozbić do tego jajko lub dwa (w zależności jak dużo farszu zrobiłaś. Jajko jest po to, zeby związać ze sobą składniki farszu), sól, pieprz. Naleśniki zawinąć, włożyć do piekarnika przykryte folią aluminiowąna ok. 20-25 min i podpiec w 180st. Polać sosem czosnkowym najlepiej własnej roboty i można się zajadać ;)
(2014-11-07 21:47:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
asia1989
Szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem, wystudzić. Dodać do tego rozdrobniony ser feta (można dodać też trochę żółtego). Rozbić do tego jajko lub dwa (w zależności jak dużo farszu zrobiłaś. Jajko jest po to, zeby związać ze sobą składniki farszu), sól, pieprz. Naleśniki zawinąć, włożyć do piekarnika przykryte folią aluminiowąna ok. 20-25 min i podpiec w 180st. Polać sosem czosnkowym najlepiej własnej roboty i można się zajadać ;)
dziękuję :)
(2014-11-08 08:43:12 - edytowano 2014-11-08 08:46:26) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dona162
Ja ostatnio robilam ze szpinakiem serem i lososiem... z tym ze nalesniki zrobilam na piwie 0% i z mąki orkiszowej: szkl. mąki, jajko, szkl. piwa, szczypta soli (na kilka naleśników). A farsz... podsmażyłam czosnek, cebulę na oliwie, dodałam mrożony szpinak, świeże oregano i zredukowałam a jak wystygło dodałam usmażonego pokrojonego w kostke łososia ( posolony i popieprzony) i ser mozzarella w kostkę pokrojony... całość zawijałam jak krokiety:-) zapomniałam wspomnieć o zapiekaniu pod folia aluminiową w 180-190*C 10-15min. bez termoobiegu.

Podobne pytania