Prosty przepis na żeberka. Pomożecie? Pilnie mamaoskara |
2013-06-12 08:47
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2013-06-12 08:58:53 - edytowano 2013-06-12 08:59:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natalia22
Ja marynuję kilka godzin przed a najlepiej całe 12h:) w miodzie,sól,pieprz,przyprawa do żeberek,papryka( w proszku) cebula i trochę czosnku,liście laurowe:)trosze przecieru pomidorowego(ale nie trzeba) oliwa z oliwek i wszystko nacieram dokładnie,potem podsmażam 3 minuty na patelni dlatego że mięso jest wtedy bardziej miękkie,jak masz więcej czasu to możesz zeszklić cebulę razem z żeberkami,troszkę poddusić i do piekarnika możesz w rękawie piec,albo bez;) jest pyszka
(2013-06-12 13:03:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
migrena
U mnie żeberka tylko i wyłącznie z sosem z cebuli.

Żeberka doprawiam solą obtaczam w mące i opiekam, na małą ilość wody z liściem laurowym, zielem angielskim i kilkoma pieprzami (w całości) gotującą się wrzucam te żeberka, kroję całą stertę cebuli w pióra, i dorzucam do tego. Duszę godzinę, nawet dłużej - cebula całkowicie się rozpadnie a sos będzie koloru brązowego. Aromatyczny i pyszny. Jeśli będzie Ci czegoś brakowało zawsze możesz dorzucić kawałeczek kostki mięsnej.

Do żeberek ino kiszony!

Podobne pytania