2012-01-24 10:48
|
Dostałam mięso z królika dla mojego synka, ale nie wiem co z nim zrobić oprócz zupki. Macie jakieś sprawdzone przepisy dla dzieci? Synek ma niecałe 10 miesięcy. Większość przepisów na necie, ma bardzo dużo przypraw. Z góry dziękuję.
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Składniki
250 g mięsa z królik
pieprz
zioła prowansalskie
włoszczyzna
marchewka
łyżka mąki pszennej
koperek
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
zawsze przed przyzadzaniem mocze królika w mleku przez kilka godzin.
to przepis na gulasz po 10 miesiacu
Składniki
250 g mięsa z królik
pieprz
zioła prowansalskie
włoszczyzna
marchewka
łyżka mąki pszennej
koperek
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
zawsze przed przyzadzaniem mocze królika w mleku przez kilka godzin.
Właśnie też to znalazłam na necie, próbowałaś to zrobić dla takiego maluszka i czy mu smakowało?
Składniki
250 g mięsa z królik
pieprz
zioła prowansalskie
włoszczyzna
marchewka
łyżka mąki pszennej
koperek
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
zawsze przed przyzadzaniem mocze królika w mleku przez kilka godzin.
to przepis na gulasz po 10 miesiacu
Składniki
250 g mięsa z królik
pieprz
zioła prowansalskie
włoszczyzna
marchewka
łyżka mąki pszennej
koperek
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
zawsze przed przyzadzaniem mocze królika w mleku przez kilka godzin.
Właśnie też to znalazłam na necie, próbowałaś to zrobić dla takiego maluszka i czy mu smakowało? Składniki
250 g mięsa z królik
pieprz
zioła prowansalskie
włoszczyzna
marchewka
łyżka mąki pszennej
koperek
Sposób przyrządzenia
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
zawsze przed przyzadzaniem mocze królika w mleku przez kilka godzin.