Pytanie do ciekawska... mruczers |
2012-03-06 13:02
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

chodzi o ten przepis... moze byc np kappusta pekinska gdy sie nie ma zwykłej? dzisiejszy obiad...



Gołąbki w formie zapiekanki:

Składniki:


kapusta biała, główka (mała)
ryż, 2 woreczki
mięso milelone, 70 dag.
gotowane ziemniaki, pół kilograma
cebula, 2 sztuki
czosnek, 3-4 ząbki
jajka, 3 sztuki
ser żółty, 0k. 20 dag.
sól,pieprz,zioła prowansalskie,magi, do smaku


Opis przygotowania:


1. Kapustę drobno poszatkować,ryż ugotować ,cebulę pokroić i zeszklić na oleju .Do dużej miski wsypać kapustę,gorący ryż,mięso mielone,cebulę , tuczone ziemniaki ,zmiażdżone ząbki czosnku,i wbić jajka wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.Masę wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną ugniatając porządnie łyżką i zapiekać w piekarniku w 180 stopniach ok. 60 minut ,15 minut przed końcem posypać startym żółtym serem.Życzę smacznego. ,;-))

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

10

Odpowiedzi

(2012-03-06 13:13:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska
Czemu nie.
Spröbuj, mysle ze tez powinno byc smaczne ,;-))
Daj znac jak Ci wyszlo :)
(2012-03-06 13:14:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agnieszkapoz105
Ale narobiłaś mi ochoty.
Jutro mam to na obiad!
(2012-03-06 13:15:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agnieszkapoz105
Ale narobiłaś mi ochoty.
Jutro mam to na obiad!
(2012-03-06 13:35:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
miedziana
Włoska jest dobra - bardziej miękka i moim zdaniem smaczniejsza zarówno od zwykłej jak i pekińskiej. Pekińska jest za to fajna do sałatek.
(2012-03-06 13:56:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mruczers
Włoska jest dobra - bardziej miękka i moim zdaniem smaczniejsza zarówno od zwykłej jak i pekińskiej. Pekińska jest za to fajna do sałatek.
no tyle ze jak sie nie ma włoskiej tylko pekińską a w sklepie też sama pekińska juz to kombinuje :)
(2012-03-06 15:06:16) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mruczers
Czemu nie.
Spröbuj, mysle ze tez powinno byc smaczne ,;-))
Daj znac jak Ci wyszlo :)
dałam pół na pół pekińska i włoska, chyba się nie pogryzą :D

Podobne pytania