Pytanie do kobiet ze wsi, lub obeznanych w temacie zabijania kaczek. «konto zablokowane» |
2012-12-08 16:45
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Chodzi za mną czerninka...
Lecz wiem ,że są sezony na nią.
NIe pamiętam tylko, czy powinno się krew kupywać na wiosnę, czy na jesień...

Któraś wie?:)
Achh powiedzcie, bo muszę nacieszyć moje podniebienie tą niebiańską zupką:)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

8

Odpowiedzi

(2012-12-08 17:30:30) cytuj
ja tam się nie znam, ale z tego co orientuję się w kulinariach, to krew musi być świeża, i z octem żeby nie skrzypnęła. Ale z tego co się orientuję to można kupić mrożoną krew :D

Poruszyłaś wampirzy temat ^^

Postaram się zapytać babci ;D ona pewnie lepiej będzie wiedzieć ;p
(2012-12-08 17:44:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
wabik
Już mi słabo na samą myśl o czerninie... oO ;)
(2012-12-08 17:56:29) cytuj
ja tam się nie znam, ale z tego co orientuję się w kulinariach, to krew musi być świeża, i z octem żeby nie skrzypnęła. Ale z tego co się orientuję to można kupić mrożoną krew :D

Poruszyłaś wampirzy temat ^^

Postaram się zapytać babci ;D ona pewnie lepiej będzie wiedzieć ;p
Będe wdzięczna:)
(2012-12-08 22:49:42) cytuj
Już mi słabo na samą myśl o czerninie... oO ;)
Coo Ty gadasz. Z kluseczkami i owocami , pyszna jest.
(2012-12-08 23:53:44) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marchunia
Jak byłam mała, miałam może jakieś 4-5 lat to rodzice zrobili mnie w bambuko i powiedzieli, że to zupka CZEKOLADKOWA! Ponoć jadłam i chwaliłam.... Teraz za żadne skarby świata nikt by mnie nie nakłonił do zjedzenia krwi. Blee

Podobne pytania