Mały mój skończył już pól roczku i od niedawna zaczęłam mu wprowadzać papki jarzynowe ze słoiczków. Chciałabym sama gotować małemu zupki ale boję się że warzywa ze sklepu są strasznie nawożone i że może mu to jakoś zaszkodzić. Powiedzcie kochane jakich wy warzyw używacie do gotowania zupek dla swoich maluchów, czy takich kupionych w sklepie osiedlowym, supermarkecie czy może gdzieś na ryku. Mam jeszcze pytanie odnośnie tego ile razy w tygodniu powinno sie podawać małemu zupkę z dodatkiem mięsa? Wyczytałam też, że powinno się dodawać pół żółtka jajka do zupki, jeśli podaję zupki słoiczkowe to czy moge do nich dodawać to żółtko. Może moje pytania wydają sie głupie ale naprawdę mam mętlik w głowie, ciągle czytam o rozszerzaniu diety małego i nie wszystko jest dla mnie jasne.
Odpowiedzi
tu masz fajna stronkę
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly.html
i tu:
http://przepisydladzieci.dla4.pl/7.htm