Kupic torebke kremu do tortu ajerkoniak i pozniej tylko wymieszac go ze smietana. Krem gotowy a smaczny. Mozesz jeszcze do tego kremu dodac likier ale juz na samym koncu
2011-01-23 11:49
|
Przejrzalam wyszukiwarke i nic konkretnego nie znalazlam. Takze prosze o pomoc :) Czym smakowitym przelozyc biszkopt rozkrojony na 3 czesci? Moze jakas masa, ktora moznaby ladnie posmarowac tez gore i boki tortu?
Czekam na propozycje, byle nie za bardzo skomplikowane, bo zadna ze mnie cukierniczka :D
Odpowiedzi
Kupic torebke kremu do tortu ajerkoniak i pozniej tylko wymieszac go ze smietana. Krem gotowy a smaczny. Mozesz jeszcze do tego kremu dodac likier ale juz na samym koncu
200gr. bialej czekolady
500ml. śmietany 36%
200gr.kokosu
2 śnieżki na mleko
czekol. rozpuscic na parze i schlodzić
śmietanę ubić ze śniezkami na sztywno dodac kokos i czekolady chlodne:) zostawić sobie trochę kokosu do posypania boków i gory mniam :) smacznego ( ps.ja smaruję ciemny jak i jasny biszkopt)
1/2 l mleka, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 torebki budyniu.
Wszystko zmiksować i ugotować z tego budyń (ja cały czas jak stoi na gazie mikruję, żeby nie było grudek). Wystudzić i dodać wcześniej utarte masło. Czasami dodaję jakiś aromat albo smakowy budyń zamiast śmietankowego, ale ze śmietankowym najlepszy.
Tylko że jak masz biszkopt na 3 części przekrojony to musisz z podwójnej porcji zrobić.
SMACZNEGO :)
Cos wybiore, chyba na bazie tych budyniow :) Kazdy przewaznie lubi budyn to i taka masa powinna smakowac.